Vyhodnotenie: Mám básničku na jazýčku 2010

Vyhodnotenie: Mám básničku na jazýčku 2010

Dňa 20. mája 2010 sa konal v našej knižnici šiesty ročník súťažnej prehliadky v recitácií poézie a prózy detí MŠ v Prievidzi „Mám básničku na jazýčku".
Súťažná prehliadka najmenších recitátorov sa konala už po šiesty krát a môžeme povedať, že nesklamala. Malí recitátori nás presvedčili o tom, že im nie je cudzie len recitovanie, ale nemajú ďaleko aj k herectvu. Tento deň, predviedli prenádherný herecký koncert. Nechýbal úsmev, tanec a v neposlednom rade aj samotná detská radosť z vystúpenia.
Šiesteho ročníka sa zúčastnilo 10 materských škôlok so svojimi najmenšími žiačikmi. Odznelo 15 bezpochyby nádherných recitácií, či už poézie, alebo prózy a recitovalo ju 16 detí. Porota zasadla v tomto zložení a zastúpení : p. Mgr. Silvia Myšiaková - riaditeľka HNK PD, p. Mgr. Kvetoslava Boráková - učiteľka ZUŠ L. Stančeka a p. Mgr. Chovancová za Miestny odbor Matice Slovenskej v Prievidzi. Vďaka Miestnemu odboru Matice Slovenskej dostali všetci vynikajúci malí recitátori knižné odmeny a nezabudli sme ani na sladkú maličkosť. Porota mala naozaj ťažkú prácu pri rozhodovaní o umiestnení detí. Ocenené boli všetky recitujúce deti, čiže všetci boli výborní, ale našli sa aj trošku lepší, ako výborní.

Tu sú ich mená:
1. Trepáčová Alexandra - MŠ D. Krmana
    Bališová Valentínka - MŠ Mišútha

2. Petráš David - MŠ Malonecpalská

3. Blaško Marek - MŠ MClementisa
   Rudinská Emka - MŠ Š. Závodníka

4. Ertl Jaroslav -MŠ Nábr. Sv. Cyrila

Naše úprimné ďakujeme, patrí pani učiteľkám, ktoré deti na recitáciu pripravili a v neposlednom rade k nám do knižnice aj priviedli. Radosť v očiach detí a aj nás dospelých, ktorí sme sa už uplynulého šiesteho ročníka zúčastnili, hovorí za všetko. Je motiváciou a hnacím motorom do ďalšieho ročníka a na ten sa už teraz všetci veľmi tešíme.

Fotogaléria

10 fotografií